perjantai 10. tammikuuta 2020

19. Äitinsä poika

Puhelun lopetettuaan Azael oli hypännyt lähimpään vapaaseen taksiin ja matkustanut Katin sekä tämän nykyisen aviomiehen Markus Crown luokse. Kat oli pyytänyt Azaelia tulemaan luokseen, sillä hän halusi varmistua suunnitelman toimeenpanosta. Azael tiesi sen tarkoittavan Ritun vampyyriksi muuttamista.

"Olemme toimineet niin kuin olet käskenyt", Azael totesi äitiinsä kuistilla törmätessään.
"Tiedän sen kultaseni, mutta virheisiin ei ole varaa. Tulehan poikani, niin mennään sisälle", Kat vastasi maireasti hymyillen ja johdatteli Azaelin sisälle asuntoon.

Azael teki työtä käskettyä ja istuutui olohuoneen sohvalle. Kat sulki oven ja seurasi hänen perässään sisälle.
Azael katseli olohuoneessa ympärilleen ja hymyili vaivaantuneesti. Hänestä oli tavatonta, että Kat kutsui hänet omaan kotiinsa käymään, sillä tähän asti he olivat tavanneet Katin kodista kaukana sijaitsevilla julkisilla paikoilla.

"On jotenkin outoa tavata.. näin", Azael mutisi ja nosti katseensa Katiin.

"Hmph. Niin. Halusin, että tapaisimme täällä", Kat aloitti huokaisten ja jatkoi:
"Ihan siksi, että haluan lähentyä kanssasi paremmin. Olen pahoillani, etten ole ollut viimeaikoina kovinkaan paljon läsnä teidän poikien elämässä."

Azael aisti surun häivähdyksen välähtävän äitinsä kasvoilla ja kohotti yllättyneenä kulmiaan. Välittikö Kat tosiaan äitinä olemisesta?

"Noh, ei tänne olla herkistelemään tultu", Azael vastasi hieman nauraen ja lisäsi: "Olethan sinä kuitenkin ollut suureksi avuksi vampyyrivoimien opettamisessa."

"Siinä olet kyllä oikeassa", Kat myönsi ja jatkoi:
"Oikein voimakas vampyyrinuorukainen sinusta onkin kasvanut. Harmi vain, että en ehtinyt opettaa Abigorille mitään. Sinussa oli jo ihan tarpeeksi sietämistä räyhäävänä vampyyriteininä."

Azael naurahti, kohautti imartelulle vain hartioitaan ja vastasi: "Voimieni kasvaminen on täysin sinun ansiotasi."
"En olisi ikinä oppinut näitä taitoja pelkästään isältä."

"Hah. Nyle. Siitä surkimuksesta ei ole ollut kyllä mitään hyötyä. Hänen suuruudenhaaveensa kaatuivat suhteeseen sen ihmisen kanssa", Kat naurahti ynseästi.

Azael nyökkäsi ja hymyili vaivaantuneesti ajatellessaan, että Kat todennäköisesti piti hänen suhdettaan Rituun samassa arvossa Nylen ja Mikon suhteen kanssa.

"Kuule, voin vakuuttaa, etten ole kuin isäni. Suhteeni Rituun ei vaikuta suunnitelmaan millään tavalla", Azael sanoi viimein huokaisten.
"Enkä ymmärrä, mikset voi luottaa minuun, vaan pommitat minua koko ajan viesteillä siitä, että milloin muutan Ritun vampyyriksi. Kuinka tyhmänä sinä minua oikein pidät?" hän jatkoi turhaantuneena.

Kat tuijotti vain hetken hiljaa eteensä eikä vastannut mitään.

"En minä sinua tyhmänä pidä Azael. Mutta pelkään, että sinä olet tunteittesi vietävissä. En voi luottaa Rituun ennen kuin tiedän, että hän on vampyyrinä minun riveissäni", Kat vastasi jämäkästi.

"Selvä on. Puhun Ritun kanssa vampyyriksi muuttumisesta heti, kotiin päästyäni", Azael vastasi eleettömästi.
"Haluan varmistaa, että suunnitelmasi toteutuu virheettömästi", hän jatkoi.
Kat vain hymyili maireasti ja johdatteli poikansa keittiöön tapaamaan aviomiestään Markusta.

***
Toisaalla Ritu oli äitinsä jaksamisesta huolestuneena ostanut äkkilähdön lennolle kohti Selvadoradaa. Hän kiitti onneaan siitä, että oli teininä päättänyt muuttaa omilleen juuri Newcrestiin, sillä lento Newcrestistä Selvadoradaan kesti useinmiten vain kahdesta tunnista neljään tuntiin. Vanhempien tapaaminen mietitytti silti Ritua, sillä hän ei ollut nähnyt heitä kasvotusten vuosiin.

Ritun jännitys kuitenkin hälveni hänen astuessaan tutusta ovesta sisälle lapsuudenkotiinsa. Hän pani merkille, ettei mikään ollut muuttunut sen jälkeen, kun hän teininä muutti omilleen ovet paukkuen. Hänen isänsä Arjun Banerjee luki lehteä sohvalla istuen ja hänen äitinsä María Banerjee kutoi sukkaa. Askeleita eteisestä kuullessaan María laski kutimen käsistään ja riensi tytärtään vastaan.

"Mamá, lo siento. Olen pahoillani isoäidin poismenosta", Ritu sanoi nyyhkäisten.
"Oletko sinä kunnossa?" hän kysyi itseään keräillen. 

"Está bien. Kyllä minä selviän", María vakuutteli ja kaappasi Ritun pitkään halaukseen. Ritun nyyhkytys ei lakannut, vaan voimistui, sillä hän ei ollut saanut näin lämmintä vastaanottoa kotonaan pitkiin aikoihin.

"Ettehän ole enää vihaisia minulle?" Ritu kysyi epävarmasti.
"Emme ole, älä hupsi. Sinä olit sillon teini ja kaipasit suurempaa paikkaa elää, kuin tämä pieni Selvadorada. Olemme vain onnellisia, että olet tullut takaisin kotiin käymään", María vakuutteli hymyillen.

Ritu hymähti. Kuvaus siitä, että hän olisi ollut uusia maisemia kaipaava äkäinen teini, piti hyvinkin paikkaansa. Hän oli lähtenyt Selvadorasta, koska hän oli saanut tarpeekseen siitä, että joka toinen kadulla vastaan tuleva ihminen tunsi hänet. Hän oli saanut muuttaa Newcrestiin sillä ehdolla, että menisi paikalliseen yksityiskouluun ja jatkaisi opiskelua nuhteettomasti. Selvadorada oli Ritusta kyllä kaunis paikka, mutta se oli myös täynnä liian uteliaita sekä sosiaalisia ihmisiä, mistä hän ei pitänyt.

"Me hankimme sinulle jopa pienen lahjan. Ikään kuin sovinnon teon merkiksi", Arjun sanoi ja ojensi pientä vihreää pakettia Ritulle.
"Ja tänään syömme mamán laittaman kunnon koti-illallisen. On meksikolaista ja intialaista, hyvä sekoitus molempia kulttuureja. Vähän niin kuin meidän perheemmekin", Arjun jatkoi hymyillen.
"En valita", Ritu naurahti. 

Ritu otti paketin vastaan häkeltyneenä hymyillen. Hänestä oli mahtavaa päästä pitkästä aikaa nauttimaan vanhempiensa seurasta ja hyvästä perinteisestä ruoasta. Hänen isänsä Arjun oli alunperin kotoisin Intiasta ja hänen äitinsä suku tuli Meksikosta. He olivat törmänneet toisiinsa Selvadoradassa muinaisten raunioitten tutkimisen ja arkeologiaharrastuksen myötä. Selvadorada oli ollut heille niin tärkeä paikka, että he olivat päättäneet jäädä sinne asumaan.

Ritu yllättyi paketin avatessaan, sillä sieltä paljastui rahaa ja muutama postikortti Intiasta. Ritua ei eniten yllättänyt se, että hänen vanhempansa antoivat rahaa, vaan se, että hänen Intiassa asuvat kaukaiset sukulaisensa muistivat vielä hänet ja lähettivät hänelle postikortteja.

"Saimme kortit jo jonkun aikaa sitten. Setäsi ei tiennyt osoitettasi, joten hän lähetti sen tänne", Arjun hymyili ja halasi myös puolestaan Ritua tervetuliaisiksi.

Pian María kattoi pöydän valmiiksi iltaa varten. Tarjolla oli kaikenlaisia herkkuja molempien kulttuurejen keittiöistä. Jälkiruoaksi María oli laittanut vielä meksikolaista leipää, pan de muertoa. Leipää tarjottiin usein vain kuolleitten päivän juhlinnoissa, mutta Ritu piti leivästä niin paljon, että Maríalla oli tapana valmistaa leipää aina silloin tällöin.

Heidän jälkiruokaa syödessään María kysyi virnuillen: "Noh, kerrohan nyt mamálle, onko sinä olet löytänyt jonkun komean pojan sieltä Newcrestistä?"

Ritu oli tukehtua ruokaansa yllätyksestä. "Mm.. noh tuota. Onhan minulla poikaystävä", hän mutisi kierrellen. Marían uteliaisuuden tuntien keskustelu ei kuitenkaan jäänyt siihen, vaan Ritu päätyi kertomaan ruokailun lomassa kaunistellun version kaikesta siitä, mitä tähän asti oli tapahtunut. Sitä hän ei tosin maininnut, että hänen poikaystävänsä oli vampyyri.

***
Katin luona keskusteltiin puolestaan intensiivisesti siitä, kuinka Katin ja Markuksen kaavailema suunnitelma toteutettaisiin käytännössä. Kat halusi poikansa muuttavan puolisonsa vampyyriksi, sillä vain silloin Crossejen sukuun saataisiin täysiverisiä vampyyriperijöitä. Hänen mukaansa vampyrilapset olisivat helpommin koulutettavissa kuin ihmislapset ja siten heitä olisi helpompi ohjailla. Kat ei halunnut laskea sen varaan, että Ritu pysyisi ihmisenä ja haluaisi puolustaa mahdollisesti saamiaan ihmislapsia omantunnontuskissaan.

"Ja kun olemme saaneet Ritun puolellemme ja viralliseksi osaksi vampyyriperhettä, alamme etsiskellä yksinäisiä ja rikkinäisiä ihmisiä houkuteltaviksi joukkoihin. Näin saamme kerättyä yhteen suuren vampyyrijoukon, jota voimme hallita", Markus selitti suunnitelmaa Azaelille.

"Ja joukon kasvaessa tarpeeksi suureksi hyökkäämme ja alistamme koko Newcrestin valtaamme!" Kat täydensi nauraen vahingoniloisesti.

Paljon valtaa ja kunniaa. Se kuulosti Azaelista ei hyvältä, vaan täydelliseltä ajatukselta.
"Kuulostaa mahtavalta suunnitelmalta", hän myönsi omahyväisesti hymyillen ja jatkoi:
"Mutta mitä me saamme siihen osallistumisesta?"

"Paljon rahaa ja hallittavia alamaisia", Markus vastasi ja täydensi: "Kun Newcrest on vampyyrien hallussa, voimme mällätä kaupungin rahavarastoilla ihan miten lystäämme. Te voitte myös hallita suunnitelman onnistuessa meidän rinnallamme tasavertaisena pariskuntana ja hyötyä yhtä paljon kuin mekin."

"Kuulostaa järkevältä. Entäpä tämä lauman kasvattaminen, oletteko varmoja, että ihmisten houkutteleminen noin vain toimii?" Azael kysyi.
Kat nauroi ääneen ja vastasi: "Voi kuule, olemme testanneet tätä jo käytännössä. Meillä on itseasiassa kaksi uutta jäsentä liitettäväksi vampyyriperheeseemme."

"Kaksi?" Azael kysyi yllättyneenä.

"Kyllä, kyllä! Kaksi. Saimme houkuteltua erään ystäväni jäämään meille lastenhoitajaksi. Hänestä tulee oivan kuuliainen lisä liittoutumaamme", Kat selitti innoissaan.
"Lastenhoitajaksi? Mihin te sitä tarvitsette?" Azael kysyi ja kohotti kulmiaan ihmeissään. 

"Itseasiassa. Nousehan ylös. Minun pitää esitellä sinulle eräs henkilö", Kat sanoi salaperäisesti ja huhuili samalla keittiössä liikkuvaa henkilöä tulemaan ruokailuhuoneeseen.

Punahiuksinen vampyyripoika asteli huoneeseen hymyillen.

"Saanen esitellä, tässä on velipuolesi George", Kat esitteli hymyillen.
Azael kurtisti kulmiaan ja katseli poikaa ihmeissään. Hän oli isänsä puheista saanut sellaisen käsityksen, että Kat ei voinut enää saada lapsia, sillä hänen juomansa myrkky oli tuhonnut hänen lisääntymismahdollisuutensa.

"Mutta eihän se ole mahdollista", Azael vastasi epäillen.
"On se", Kat vastasi ja virnisti. "Markus on tiedemies ja lääkäri. Hänen avullaan kykenin vielä kerran tulemaan äidiksi", hän jatkoi. 

Azael katseli äitiään epäillen. Häntä epäilytti se, että Kat oli selvinnyt operaatiosta ilmaan mitään sivuvaikutuksia. Nyt Azael kiinnitti myös ensimmäistä kertaa huomionsa Katin muuttuneeseen hiusväriin. Katin hiusväri oli nykyään punainen. Punainen, niin kuin suvun lisääntymiskykyisillä vampyyreillä.

Hiusvärin merkityksen tajutessaan Azael katsoi äitiään kauhistuneena. "MITÄ sinä olet oikein mennyt tekemään itsellesi?"

"Markus teki minulle muutaman geenimuunnoksen, jotta voisin olla parempi versio itsestäni. Ei sen kummempaa", Kat vastasi olkiaan kohauttaen ja jatkoi:
"Ja joka tapauksessa, se ei ole sinun tehtäväsi moralisoida äitisi tekemisiä. Sinä et ole vielä edes kantanut korttasi kekoon Ritun muuttamisen osalta."

"Jaha, vai niin. Voin kuitenkin taata, että minun osuudessani ei ole epäonnistumisen vaaraa niin kuin geenimuuntelussa", Azael tuhahti.
"Todista se", Kat vastasi kireästi.
"Kuule, voin luvata sen, että Ritun muuttamisessa ei mene mikään pieleen", Azael vastasi ylimielisesti kulmiaan kohottaen.

***

Selvadoradassa Ritu oli saanut syötyä illallisensa ja valmistautui iltapuulle menoon.
"Kiitos äiti, ruoka oli todella hyvää. Olen aivan täynnä", Ritu naurahti.
"Eipä mitään, laitoin sinulle pedin yläkertaan jo valmiiksi", María vastasi hymyillen. 

Ritu nyökkäsi vastaukseksi ja nousi portaat ylös yläkertaan. Hänen vanha huoneensa näytti täysin samalta kuin sinä päivänä, jona hän oli lähtenyt sieltä viimeksi. Vanhemmat olivat jopa onnistuneet pitämään hänen lapsena hankkimansa kaktuksen hengissä.

Ritu kaivoi kännykän esiin taskustaan ja näppäili tekstiviestin Azaelille. Hän kertoi viestissä lähteneensä vanhempiensa luokse ja tulevansa seuraavana päivänä iltalennolla takaisin kotiin. Azaelilta myöntävän vastauksen saadessaan Ritu sulki puhelimensa ja kömpi peiton alle onnellisena nukkumaan.

Vanhempien tapaaminen ja reissu Selvadoradaan oli sujunut paremmin kuin hän oli odottanutkaan.

Yöllä Ritu kuitenkin heräsi isoon pahoinvoinnin aaltoon ja ryntäsi vessaan oksentamaan.
"Helvetti.. mitä pilaantunutta minä olen nyt syönyt", Ritu mutisi väsyneenä.
Hän nousi ylös, veti vessan ja suuntasi askeleensa takaisin kohti sänkyä ajatellen, että pahoinvointi oli vain ohimenevää.

Vessasta pois tullessaan hän oli melkein saada sydänkohtauksen huomatessaan äitinsä hiippailleen yläkertaan.
"Oletko kunnossa? Kuulin sinun oksentavan", María kysyi huolissaan.
"E-ei minulla mikään ole, varmaan vain vatsa oireilee mausteisesta ruoasta, kun en ole sitä pitkään aikaan syönyt", Ritu vastasi häkeltyneenä.

María katsoi Ritua epäuskoisena. "Oletko aivan varma? Voiko olla mahdollista, että olisit raskaana?" hän kysyi.

Kysymys sai Ritun vatsanpohjan vajoamaan kirjaimellisesti. Hän ei voinut olla raskaana. Se ei käynyt päinsä. Hänen tuli muuttua vampyyriksi ennen lasten saamista ja synnyttää täysverisiä vampyyriperijöitä. Kat ei hyväksyisi ihmislapsia perijöiksi.

"Kai se on mahdollista..", Ritu myönsi vaikertaen.

_____________________________________________

Noniin. Tässä osassa oli taas paljon lisää tietoa Katin ja Markuksen suunnitelmasta ja uusia tuttavuuksiakin esiteltiin! Uusia tuttavuuksia tässä osassa muun muassa siis Arjun, María, Markus ja George. Mitähän näidenkin veijareiden mukaan tulo tuo lisää tarinaan? Ja Ritun mahdollinen raskaus - Tuleeko Crosseille perheenlisäystä ja jos tulee, niin onko aika kaikkein otollisin? Entä miten Katin geenimuuntelu vaikuttaa naiseen ja tämän lapseen pidemmällä aikatähtäimellä?

Mitä muita mietteitä tai kysymyksiä?


11 kommenttia:

  1. Ritun kotiinpaluu oli ihanan hellyyttävä! Taitaa saada Kat aikamoisen raivarin kuullessaan Ritun raskaudesta, mutta miten Azael käsittelee tilanteen? Heti kun George esiteltiin, mieleeni pingahti ajatus: "Aivan satavarmasti vanhempana George yrittää syrjäyttää velipuolensa valta-asemasta Katin viereltä!" Sitten siis, kun vampyyriposse hallitsee Newcrestiä. Tai ainakin jotain tuon suuntaista. Innolla jatkoa odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista! Tosiaan, Ritun mahdollinen raskaus sotkisi suurella kädellä Katin, Markuksen ja Azaelin suunnitelmat. Nähtäväksi jää tosiaan, onko Ritu raskaana ja jos on, kuinka hän välittää tiedon Azaelille sekä muille. Tästä kuullaan ihan varmasti pian lisää! ;)

      Ja Georgen tuleminen mukaan kuvioihin voi tosiaankin horjuuttaa perheen sisällä olevaa valtasuhdetta. Azael on tällä hetkellä ollut Katille se pahin ja ykkönen, mutta voisiko George olla vielä pahempi?

      Poista
    2. Jostain syystä sivusi chatboxi ei näy minulle, joten ilmoitan tähän että uutta rakennushaastetta luettavissa mun blogissa! :)

      Poista
    3. Joo, se ei ilmeisesti nyt jostain syystä näy Mozilla-selaimella ainakaan.. Pitää selvitellä, jos saisin sen tehtyä vaikka uudelleen. Kiitos ilmoituksesta, käyn tsekkaamassa!

      Poista
    4. Breed out the weird 2 luettavissa! :)

      Poista
  2. Tässä osassa tapahtui näennäisesti vähän, mutta silti todella paljon! Erittäin mielenkiintoinen osa, joka valaisi tulevaisuutta. Yhdyn tässä edellisen kommenttiin siinä, että George tuonee ongelmia tulevaisuudessa. Toki hänestä voi tulla toisenlainenkin, mutta hän on kuitenkin täysiverinen vampyyrilapsi, joten oletan hänen hämmentävän soppaa aikanaan ihan tosissaan =D

    Ritun vanhemmat olivat aivan ihana pariskunta. Nähdessäni Marian arven mieleeni pälkähti mielenkiintoinen mahdollisuus. Voisiko nainen olla Maxin aikoinaan kadonnut äiti? Voin olla, että olen, ja luultavasti olenkin, täysin hakoteillä, mutta olisihan se hurja käänne tarinaan.

    Nyt kun Kat on "geenimuunneltu" versio omasta itsestään, tyytyykö hän vain yhteen lisälapseen vai haluaako hän lopultakin omaa vertaan olevan armeijan hallitsemaan Newcrestiä? Taas on niin paljon kaikenlaisia mahdollisuuksia äkkiä pöydällä ja varsinkin Ritun ollessa mahdollisesti raskaana ennen vampyyriksi muuntumistaan, että pää ihan kihisee. Mitä tulevaisuus todellakaan tuo tälle perheelle tullessaan? Odotan mielenkiinnolla =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, viime osat ovat olleet aika lailla keskustelua ja asioiden selittämistä / pohdintaa. Mutta eihän juonikuvioita voi oikein toteuttaakkaan ilman pohjustamista ja kysymyksiä, joihin ei vielä ole vastauksia ;). Voin taata, että pikkuhiljaa alkaa myös toiminta lisääntymään :'D.

      Mutta joka tapauksessa, kuten yllä kirjoitin, Georgen tulevaisuus on tällä hetkellä kysymysmerkki, sillä emme tiedä hahmosta vielä paljoakaan. Hän on kuitenkin eräänlainen uhka Azaelin tavoitteille hallita Newcrestiä äitinsä vierellä. Hyvää pohdintaa myös Maríasta! Arvelinkin, että arpi kiinnittää hahmossa huomiota. Sillekkin löytyy selitys aikanaan. ;)

      Rituhan oli hahmona pelin luoma ja nimeämä randomi, jonka bongasin teininä tarinaan mukaan. Selvittelin hahmon nimen alkuperää ja sain selville, että Ritu sekä Banerjee ovat hindinkielisiä nimiä joita käytetään intiassa. Halusin siis tuoda hänen vanhempiensa kautta Banerjeen perheen kulttuuriperimää enemmän esille. :)

      Poista
  3. Jos Ritu nyt todella on raskaana, niin Kat olisi luultavasti todella raivoissaan, koska se voisi tietää suunnitelman epäonnistumista. Toisaalta voihan se olla niinkin, että tuloillaan oleva lapsi onkin vampyyri, vaikka Ritu ei (vielä) olekaan. Tämä saattaisi ehkä saada Katin leppymään hieman. Jos lapsi sitten onkin ihmislapsi, niin Azaelin ja Katin välit lienee heikkenevät entisestään.

    Mitä tulee Katin geenimuunnoksiin ja Georgeen, niin hoidoilla on ihan varmasti jotain sivuvaikutuksia, ja mitä luultavimmin ikäviä sellaisia. George taas... Vaikka Azael onkin nyt Katin lempilapsi, niin ajan myötä George saattaa nousta veljensä ohi ja ehkä yrittää havitella enemmän valtaa itselleen, ja Katilla ei välttämättä ole mitään sitä vastaan. Ainakaan, jos Azaelin toiminnasta johtuen Katin suunnitelman eteneminen hidastuu...

    Ritun perhettä oli myös kiva päästä näkemään. :) He tuskin innostuvat kovin, kun kuulevat tyttärensä poikaystävän olevan vampyyri, mutta he vaikuttavat olevan sen verran lämminhenkisiä ja rakastavia, että hyväksyisivät asian kyllä ajan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta, että jos Ritun mahdollisesta raskaudesta syntyvä lapsi olisikin vampyyri, voisi se liennyttää Katin mahdollista raivostumista. Lasten saaminen oli kuitenkin Katin ohjelistalla vasta vampyyriksi muuttumisen jälkeen. Geenimuuntelukin voi toki luoda oman twistinsä Katin käytökseen. Georgesta sanon samaa, kuin yllä - perheen sisäiset valtasuhteet tuskin säilyvät enää tämän jälkeen ennallaan.

      Kiva, että pidit myös Ritun perheen esittelystä! Heistä kuullaan vielä lisää tulevaisuudessakin ja oli kiva päästä viimein esittelemään heidät tarinassa. :)

      Poista
  4. Moi,

    Aloitin just lukemaan tätä sun tarinaa. Kommentoin paremmin kun pääsen loppuun ja ajantasalle :D
    Aloitin just oman Lc:n käviskös linkitys?
    Lc Windmill
    https://lcemilywindmill.vuodatus.net/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips ja tervetuloa lukemaan! Käyn vilkaisemassa tarinaasi ja linkitän sinutkin sivuille. :3

      Poista