keskiviikko 4. joulukuuta 2019

16. Hätätilanne

~ Olen palannut jälleen kirjoittamisen pariin! Blogin kansikuva sai hieman päivitystä perijän selvittyä Azaeliksi ja Azael saa komeilla kansikuvana seuraavan sukupolven perijään asti. Tein muutamia muutoksia myös blogin ulkoasuun.

Toivottavasti ette vallan kyllästyneet odottamiseen. No olitte tai ette, odotus palkitaan nyt uudella osalla. :) Huomiona muuten, että vaihdoin pelini kieleksi nyt englannin, joten älkää hämmentykö suomalaisten ja englannikielisten nimien sekottelusta. Kielenvaihdos ihan siksi, että kyllästyin suomikäännöksen vähäiseen nimitarjontaan.

__________________________

Koulupäivät vierivät eteenpäin päivä kerrallaan. Talven selkäkin alkoi miltei jo taittua ja Newcrestissä alettiin valmistautua uuden vuoden vaihtumiseen. Nuorten elämässä kuluneet vuodet olivat olleet täynnä riitoja sekä kaaosta, mutta nyt heistä tuntui, että sotakirveet voitaisiin laskea. Ainakin hetkeksi. Nyle oli kehottanut heitä sopimaan ja tulemaan toistensa kanssa toimeen, ihan vain kotirauhan säilymisen vuoksi. Neljä sotivaa vampyyriä saman katon alla ei olisi ollut Nylen mielestä mikään kaunis näky.

Teija ja Abigor eivät kuitenkaan voineet aavistaa, että Azael suunnitteli jo seuraavaa suurta perheriitaa.

"Oletko jo löytänyt jotain julkaisemisen arvoista?" Ritu kysyi Azaelilta ruokatunnin aikana.
Azael kohautti hartioitaan. Hän ei ollut varma, halusiko hän rikkoa jo hieman korjautuneet suhteet sisaruksiinsa uudelleen.

Azael huokaisi. "En ole varma, ylitetäänkö sillä uutiskynnystä", hän mutisi ja vältteli Ritun katsetta.
Ritu kohotti kulmiaan. Hän huomasi, että Azael salasi jotain.

"Oletko aivan varma?" Ritu kysyi epäuskoisena.
"Mm", Azael vastasi.

Ritu vakavoitui ja katsoi Azaelia suoraan silmiin.
"Kuule. Jos sinulla sattuisi olemaan jotain julkaistavaa tietoa, me voisimme tienata sillä paljon rahaa. Enkä nyt puhu kympeistä, vaan tonneista", Ritu lausahti ja Azael tunsi, kuinka tämän tuijotus porautui syvälle hänen sieluunsa.

"Mutta, ei se ole mikään iso..", Azael vastasi vältellen kertomasta, mitä hänen löytämässään jutussa oli kyse.
"Silti. Jos kyse on Bailey-Moonista, niin pienikin artikkeli myy kuin häkä. Niin puhtoista julkkiskuvaa ei ole kenelläkään muulla, kuin hänellä. Jos onnistuisimme rikkomaan sen, tienaisimme sillä sievoisen summan."

"Okei, okei. Minä teen parhaani. Katson, mitä saan aikaiseksi", Azael puolustautui kiukkuisena.
"Hyvä, niin ajattelinkin. Ilmoita minulle, kun olet saanut tehtäväsi valmiiksi", Ritu hymyili omahyväisesti.

Kesken keskustelun Abigor saapui ruokailutilaan ja istahti kinastelevan nuorenparin pöytään. Hänen vanavedessään seurueeseen liittyi myös Orange.

"No, mutta. Mitäs täällä kinastellaan?" Abigor kysyi kiusoitellen.
Azael vilkuili omahyväisesti virnuilevaa Ritua epäilevästi.

"Ei mitään, neuvottelimme vain eräästä ryhmätehtävästä, jota Azael ei ole vielä hoitanut", Ritu vastasi ja mulkaisi Azaelia merkitsevästi.
"Ehh.. juuri niin", Azael säesti hermostuneena.

"Ryhmätöiden tekeminen tulisi olla tiimityötä. On epäreilua, jos toinen joutuu tekemään kaiken ja toinen ei tee mitään", Orange naurahti kolmioleipää mutustaessaan.

"Niinpä, sitähän minä olen tässä yrittänyt Azaelille toitottaa. Työllä on enää palautusaikaa kaksi päivää, joten pian alkaa tulla muuten kiire."

"Niin rakas veljeni, älä ole laiskimus", Abigor naurahti ja tökkäsi veljeään kyynärpäällä.

"No hyvä on", Azael vastasi ja hymyili parasta vittumaista hymyään Ritulle.
"Minä lähetän tekstin sinulle palautuspäivään mennessä. Voin luvata, että siitä tulee historiallisen hyvä."

"Niin sitä pitää!" Orange kannusti, tietämättä, että kyseinen teksti voisi tuhota hänen elämänsä.

Ruokatunnin jälkeen Teija, Abigor, Orange ja Anne siirtyivät alkavalle kemian tunnille. Kemian opettaja oli vanha harmaantunut herrashenkilö, joka jaaritteli usein nuoruusvuosistaan aivan liikaa. Opettajan alkaessa tarinoida, tarjoutui takapenkissä istuville nuorille tilaisuus juoruta keskenään.

Abigoria ei kuitenkaan kiinnostanut puhua Teijan kanssa, vaan hänen katseensa harhaili aina vähän väliä vieruspenkissä istuvaan Orangeen.

"Sinä olet pihkassa siihen", Teija totesi yhtäkkiä.
Abigor hätkähti hereille haavemaailmoistaan. "M-mitä? Kehen?" 

"No näkeehän sen nyt tyhmäkin. Tuohon vieruspenkin jätkään", Teija naurahti.

"Häh, e-ei. Enkä ole", Abigor vastasi ja yritti peittää valheensa typerällä virnistyksellä.
Teija katsoi häntä huvittuneena. "Näen kyllä tuon virneen läpi."

"Noh.. Jos, et hiisku tästä kenellekään. Niin joo. Me suudeltiin tuossa yksi päivä", Abigor supatti takaisin ja tunsi, kuinka puna nousi hänen kasvoilleen.
"Oliko se edes hyvä?" Teija kiusasi virnuillen.

"Noh, mitäs siellä nyt supistaan", Orange kysyi hymyillen. Hänen vieressään istuva Anne ei jaksanut välittää ihastumispuheista, sillä Abigorilta saadut pakit harmittivat häntä edelleen.

"E-ei yhtään mitään", Abigor vastasi ja katseli Orangen hymyileviä kasvoja ihastuneena.
Teija oli tikahtua nauruun veljensä ilmeen nähdessään."Et yhtään voisi näyttää enemmän rakastuneelta", hän kuiski takaisin.

"Niin. Sitä minä saatan ollakin. Rakastunut siis", Abigor huokaisi, katseli kaihoisasti kaukaisuuteen ja nojasi polviinsa.
"En ole tuntenut mitään tällaista aiemmin."

Teija nyökkäsi ja katseli veljeään mietteliäänä. "Olethan kuitenkin varovainen", hän totesi hiljaisella äänellä.
"Mitä tarkoitat?" Abigor kysyi.
"Tarkoitan, että Orange on kovan luokan julkkis. Paparazzit voisivat tehdä suhteellenne kovin ilkeää jälkeä."

"Mm. Kyllä minä olen sitä miettinytkin. Orangen vanhemmat eivät varmastikaan hyväksyisi suhdettamme, vaikka homoseksuaalisuuden ei pitäisi tänä päivänä olla enää mikään tabu", Abigor vastasi huokaisten.

"En halua, että hän joutuisi kärsimään minun takiani", hän jatkoi ja katseli kengänkärkiään.

"Mutta rakkauteenhan tarvitaan aina kaksi", Teija muistutti. "Ja kyllä te selviätte, kunhan vain pidätte matalaa profiilia ainakin näin aluksi".

"Luuletko?" Abigor kysyi.

"Luulen", Teija vastasi.

***

Iltapäivällä Teija oli jo valmis lähtemään takaisin kotiinsa, kun hän kuuli Maxin kutsuvan hänen nimeään.
"Hei Teija! Odota!", Tämä hihkaisi ja viittilöi Teijaa luokseen.

"Mitä nyt, olin juuri lähdössä", Teija huokaisi hieman väsyneesti.

"En vaivaa sinua pitkään, mutta minulla olisi muutama kysymys sinulle vampyyreihin liittyen", Max vastasi ja Teija nyökkäsi vastaukseksi. Hän näki, että Maxin silmissä loisti innostuksen palo. Teija uskoi, että Max oli löytänyt jotakin uutta isänsä kuolemaan liittyen,

"Kyllä minulla on sen verran aikaa. Lupasinhan minä auttaa", Teija myhäili.
Max hymyili. "Tiesin, että sinuun voi aina luottaa."

"Tein vähän taustatutkimusta isäni vanhalla toimistolla ja kävi ilmi, että hänen vaimonsa, eli minun äitini, katosi vuosia sitten hämärissä olosuhteissa. Isä oli lainannut suuren kokoelman vampyyreistä kertovia kirjoja ennen kuolemaansa", Max selitti innostuneena.

"Ahaa, hmm.. aivan. Mutta miten tämä liittyy minuun?" Teija kysyi kulmiaan kurtistellen.

"Liittyypä hyvinkin", Max vastasi hymyillen.

"No kerro sitten! En malta odottaa", Teija naurahti hieman sarkastisuutta äänensävyssään.
Max katsoi Teijaa hieman loukkaantuneena.
"Kunhan vitsailen, olen vain hieman väsynyt ja minulla on kohta kiire draamakerhoon", Teija tyynnytteli poikaystäväänsä.

"Hyvä on, hyvä on", Max huokaisi ja jatkoi: "Löysin työpöydältä myös erään äitini silloisen ystävän sukunimen. Näyttää siltä, että isä epäili tämän Caven liittyneen jotenkin äidin katoamiseen."

"Cave?!", Teija henkäisi. Hän ei pitänyt siitä, mihin tämä keskustelu oli menossa.
"Oletko aivan varma, että luit sukunimen oikein?"

"Olen, minulla on jopa isäni kirjoittama muistiinpano mukana siitä", Max vastasi ja hymy kohosi hänen kasvoilleen.
"Mutta minä taisinkin saada jo etsimäni vastauksen. Sinä tunnet jonkun vampyyrin, jonka sukunimi on Cave. Etkö tunnekin?" Max jatkoi.

"Valitettavasti", Teija huokaisi ja lisäsi: "Hänen nimensä on Kat Cave. Hän on isäni ex-vaimo ja mestari."

"Ihanko totta?" Max kysyi yllättyneenä. "Teidän vampyyrien piirit ovat kovin pienet", hän naurahti.

"Näyttää olevan", Teija vastasi. "Kat on Azaelin ja Abigorin äiti ja he eivät ole myöskään nähneet häntä vuosiin. Mutta voisin kysellä isältäni lisää tietoja, jos haluat saada Katiin yhteyden."

"Voisitko todella?" Max innostui.
"Voinhan minä yrittää. Mutta varoitan sinua. Kat ei ole mikään mukava kasvissyöjävampyyri. Hän pystyisi nitistämään minutkin hetkessä", Teija varoitteli vakavana.

"Kyllä minä sen kestän. Tärkeintä on saada tietää, mitä isälleni ja äidilleni tapahtui", Max nyökkäsi päättäväisesti.

Teija lupasi olla yhteydessä häneen, jos hän kuulisi jotain uutta Katista.

***

Illan saapuessa Nyle pyysi kotiin saapuneen nuorison istumaan hetkeksi pöytään hänen kanssaan.
"Koska olette saaneet minun elämäni takaisin raiteilleen, niin haluan vuorostani kuulla, mitä teidän elämäänne kuuluu", Nyle totesi ja viittilöi Azaeliakin liittymään seuraan.

"Noh, minähän se oikeastaan olin, joka sinut ruotuun laittoi", Abigor hymyili.

"Kyllä, niinhän sinä teitkin, ja olen siitä ikuisesti kiitollinen", Nyle myhäili ja jatkoi: "Mutta nyt ei puhuta minusta, vaan teistä. Oletteko löytäneet koulusta itsellenne uusia ystäviä? Tai vaikka sitä oikeaa, joka jakaa loppuelämän murheet kanssanne?"

"Minä olen ainakin viihtynyt Newcrestin koulussa oikein hyvin. Kaikki siellä ovat olleet minulle niin ystävällisiäkin. Mitä ihastumiseen tulee, noh. Mitä sitä kieltämään, olen iskenyt silmäni erääseen komeaan nuoreen mieheen", Abigor vastasi ja kohautti olkiaan.

Hän tiesi, ettei Nyle reagoisi asiaan huonosti, sillä hän oli kerran todennut, että rakastaisi lapsiaan siitä huolimatta, millaisia torahampaisia erikoisuuksia heistä kasvaisikaan.

"Ai jaa, sinähän olet ollut tehokas sillä rintamalla. Olisi harmi, jos et toisi tätä miesehdokasta näytille ja jättäisit isäukkosi ihan epätietoisuuteen siitä, kenen kanssa oikein kiehnäilet", Nyle vastasi vitsaillen ja suutaan teatraalisesti mutristaen.

"Minä lupaan tuoda hänet näytille. Ehkä sitten hääiltana", Abigor nauroi.
"No silloin olisi jo aikakin", Nyle virnuili ja lisäsi: "Vietätkö uuden vuoden aattoillan hänen kanssaan?"

"Niin minä ajattelin, jos se vain sopii", Abigor hymyili ja sai isältään myöntävän hymyn vastaukseksi.

"Entäs neiti katkeroitunut siellä pöydän toisessa päässä? Kuuletko murjotuksen läpi? Mitä sinun elämääsi kuuluu?" Nyle huhuili Teijalle, joka pyöritteli silmiään isälleen.

"Hyvin menee, mutta en kyllä vieläkään ole valmis antamaan ihan kaikkea tekemääsi anteeksi", Teija vastasi hieman närkästystä äänessään.

"Niin arvelinkin. Mutta hyvä, että edes istut samassa pöydässä kanssamme", Nyle nyökkäsi.

"Entäs Azael, joko olet löytänyt koulusta edes yhden aineen, josta nautit?" Nyle kysyi, kääntäen katseensa lopulta Azaeliin.

"Jo vain. Kirjoittaminen on minulle oikein sopiva laji", Azael virnuili ja jatkoi: "Joten suokaa anteeksi, minun pitää mennä jatkamaan eräs ryhmätyö loppuun".

Azael nousi pöydän äärestä ja laahusti huoneeseensa tietokoneen ääreen. Hän tiesi, että Ritu halusi hänen julkaisevan artikkelin. Ja niin hänen oli myös tehtävä.

Myös Abigor nousi pöydästä ja pakkasi repun lähteäkseen Orangen luokse yöksi juhlimaan vaihtuvaa vuotta.

"Hyvä keskustelu, tyypit", Nyle huikkasi ja meni itsekin menojaan.

Azaelin oven kolahtaessa kiinni, hän laski sormensa näppäimistölle ja alkoi kirjoittaa. Hän aikoi lähettää Orangen ja Abigorin paljastavan sensaatiojutun Ritulle vielä tänä iltana.

***

Seuraavana aamuna Teija heräsi Azaelin askeliin huoneessaan.
"Mitä sinä täällä hiipparoit?" hän kysyi unisena.
"Eikö Abigor ole täällä?" Azael kysyi kummissaan.

"Miksi kysyt, hän on Orangen luona", Teija ihmetteli.

"En tiedä, olisin vain halunnut nähdä hänen ilmeensä", Azael vastasi hermostuneena ja kohautti olkiaan.
"Nähdä hänen ilmeensä miksi?" Teija painosti.

"No, minä niinkuin saatoin julkaista hänestä ja Orangesta lööpin Kutonen-lehteen", Azael mutisi.

"SINÄ TEIT MITÄ?!" Teija kiivastui ja töytäisi veljeään niin, että tämä melkein kaatui selälleen.
"Etkö sinä ymmärrä, millaiseen vaaraan olet Abigorin asettanut?! Orangen vanhemmat ovat kovin konservatiivisia ja heillä on suhteita ties vaikka minne", Teija vaahtosi.

"Tämä on hätätilanne!" hän huudahti.

"E-en minä ajatellut", Azael mutisi.

"Ethän sinä tietenkään ajattele koskaan mitään! Helvetti", Teija henkäisi ja kaivoi puhelimensa taskustaan. Hän pelkäsi, että olisi liian myöhäistä soittaa Abigorille.
"Vastaa nyt.. ole kiltti", Teija mutisi.

Toisaalla Abigor ja Orange valmistautuivat kohtaamaan Orangen vanhemmat näiden kotona. Pari oli viettänyt illan kahdestaan kaupungilla ja he olivat vasta hetki sitten saapuneet huvilalle.

"Äsh, mitä se Teija nyt tähän aikaan soittelee. Laitan tämän äänettömälle", Abigor mutisi.
"Ei se mitään. Hyvin se tapaaminen varmasti menee", Orange hymyili ja lähti viemään poikaystäväänsä sisälle.


___________________________________________

Noniin, nyt on saatu uusi osa viimein ulos! Tässä jäätiin aika ongelmalliseen tilanteeseen jälleen kerran. Miten Orangen perhe reagoi lööppiin ja selviääkö Abigor selvin nahoin tilanteesta?

9 kommenttia:

  1. Azaelin temppu oli kyllä monelta kantilta hyvin ilkeä, joskaan ei yllättävä. Toisaalta poika ei miettinyt selkeästikään ihan loppuun asti, ja olisi saattanut harkita vielä kerran, jos olisi ymmärtänyt asettavansa veljensä ihan todella vaaraan tuolla jutullaan. Toivottavasti Abigor ja Orange selviävät Orangen vanhempien tapaamisesta ehjin nahoin, vaikka eihän tämä tilanne nyt kovin hyvältä näytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän kommentoinnista! Puhut ihan asiaa, Azael ei varmaankaan olisi yhtä hanakasti ollut julkaisemassa lööppiä, jos Ritu ei olisi asiaan rahasumman voimalla houkutellut. Toisaalta, Azaelilla on kasvavana nuorena vampyyrinä myös tarve todistaa, että hänestä on perheen perijäksi. Uho kuitenkin johtaa tällaisiin ylilyönteihin. Tilanteen ratkeamisesta kuullaan lisää ensi osassa!

      Poista
  2. Miten pystyy vaihtamaan pelin kieltä? Joutuuko sen asentamaan uudestaan vai miten? Muakin on ärsyttänyt jo vähän aikaa kaikki suomenkieliset nimet, kun tuntuu ettäpeli generoi aina samannimisiä townieita.

    Mutta ai että, vihdoin sai taas lukea tätä herkkua! Tekisi mieli potkiä Azaelia päähän (kuolisin varmaan yrittäessäni) hölmö jätkä kun ei ajattele asioita omaa napaansa pidemmälle. Vaikka poika on sisaruksiaan julmempi, en usko hänen haluavan oikeasti pahaa perheelleen. Hyvä että Teija läksytti veljeään. Abigorin ja Orangen tilanne jännittää, ehtiikö pojat väistämään luodin ajoissa vai eivät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ainakaan itse keksinyt muuta keinoa vaihtaa kieltä, kuin pelin asentamisen uudelleen. Jouduin sen muutenkin tekemään, sillä päivitys ei meinannut mahtua koneelle muuten ollenkaan. :'D. Mutta joo, alkoi itseäkin kyllästyttää, että joka toinen townie on nimeltään tyyliin Anne Pikkarainen.

      Ja ääh, kiitos todella paljon, ihanaa että viihdyt tarinan parissa! Voit tulla kernaasti myös antamaan Azaelille tukkapöllyn ja laittamaan ruotuun. Jospa se auttaisi siihen, että nuorimies tulisi jälleen järkiinsä xD.

      Poista
    2. Ookkei. Onko pelin uudelleen asennus hankalaa? Mites tallennusten pysyminen? Varmuuskopiot varmaanki?

      Poista
    3. Pelin uudelleenasentamiseen voi mennä monta tuntia jos lisäosia on paljon tai nettiyhteys hidas. Omat tallennukset kannattaa ottaa Saves-kansiosta kopiona jonnekkin talteen ettei ne häviä minnekkään ja sitten liittää takaisin, jos ovat kadonneet. Peli ei myöskään muuta jo nimettyjä simejä englanninkielisiksi, vaikka kielen vaihtaakin. Mutta uudet luodut simit ovat sitten nimettyjä uuden kielen mukaan. :)

      Poista
  3. Jos ei halua asentaa peliä uudestaan, Mod the Simsistä löytyy mod, jolla voi antaa englantilaiset nimet kaikille:

    https://modthesims.info/d/625524/english-names-in-all-languages.html

    VastaaPoista
  4. No niin, vihdoin tosiaan vapaa viikonloppu, rauhaa ja aikaa, joten olen käyttänyt sitä lukemiseen =)

    En jotenkin yllättynyt siitä, että Azael lopultakin päätti kirjoittaa ja julkaista kyseisen salaisuuden. Hänen ilkeä puolensa vetoaa tällaiseen kiltiksi opetettuun naiseen, joka pyrkii itse välttämään muiden satuttamista kaikin mahdollisin tavoin =D Teijassa taas taistelee kaksi eri puolta: ilkeä ja kiltti. Hän asettuu puolustamaan Abigoria ja tekee siinä ihan oikein. Saa nähdä, miten Orangen kotona otetaan pojat vastaan. Vähän jännittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja modin vinkkauksesta! Itse en huonojen modikokemusten takia enää modaa peliäni, mutta muille voi tietenkin olla hyötyä tuosta :D.

      Ja hahaa, hyvä että Team Azaelillekkin löytyy jäseniä. Itsellekkin on mielenkiintoista kirjoittaa vaihteeksi ilkeitä hahmoja päähenkilöiksi, sillä olen taipuvainen pelaamaan Simsiä vähän turhankin kiltisti. Ilkeillä hahmoilla saa jotakin sisältöä elämään.
      Teijan hahmokehitys on tosiaankin siinä vaiheessa, että hän ei oikein tiedä, mihin suuntaan kannattaisi kallistua: kannattaisiko antautua pahan puolen vietäväksi, vai kuunnella hyvää sisältä kuuluvaa ääntä? Teijan ja Abigorin suhteet ovat kuitenkin nyt hyvät, sillä niitä eivät hierrä turhat taistelut vallasta. Nähtäväksi tosiaan jää, ehtiikö hän pelastaa veljensä Orangen vanhempien kynsistä, ennen kun on liian myöhäistä!

      Poista